ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » 2, 5 Mei – Going nuts with our boulderbuds

AFGELAST WEGENS CORONAVIRUS

Bevrijdingsdag, de dag van vrede en om die vrede te respecteren moeten we op z’n minst ook dit weekend even de rivaliteit tussen hardcore (trad)klimmers en boulderaars opzij zetten. Dit weekend schudden we elkaar de hand en is het tijd voor minstens een wapenstilstand en idealiter totale vriendschap. We gaan naar de Harz, een van mijn faforiete gebieden, omdat het gesteente er zo mooi is. Wees wel gewaarschuwd, zonder een fijn laagje eelt, ben je er helemaal verloren. Zelfs hardcore boulderaar Hugo kwam met er vorig jaar met een aantal kapotte vingertjes vanaf. Maar geloof me, je krijgt er ook genoeg voor terug, want het gebiedje is super!

Wist je dat: De Amerikanen noemden een hamburger een Liberty Steak om de Duitse klank niet meer te hoeven horen.

Image result for liberty steak

Dit was de feedback van afgelopen jaar, met dank aan de ASAC’ers die toen hieraan hebben bijgedragen:

Algemeen: Het was een leuk gebied om een wisselende groep mee naartoe te nemen. Ik denk dat mensen het fijn vonden om een dag buiten het boulderen te proberen, zonder dat dat een volledig Fontainebleau weekend vereiste. De sectors zijn klein, maar er zijn voldoende boulders om hard te projecten. De lage boulders/ traverses bieden een mogelijkheid om een dag stevig fysiek/ technisch los te gaan, ten opzichte van de (trad) klimgebieden. De gradering is Fontainebleau stijl, dus wees voorbereid om met beide benen terug op het crashpad te worden gezet!

Boulders: Graniet is als schuurpapier met stekels, dus na drie dagen heb je geen huid over. Verder is er prachtige variatie in de boulders met mooie mogelijkheden voor spleetklimmen. Absoluut een aanrader als afwisseling op Fontainebleau. Plaat en rechte wand was dominant in deze gebieden, maar in hogere niveau’s en andere sectoren is voldoende overhang en daken te vinden (Tank, 8, Okertal). Je kon de boulders vaak goed uittoppen.

Let op, dit is een extra lang weekend. Vrijdagavond vertrek, dinsdagavond weer thuis.

Let op, In verband met het coronavirus is het nog niet zeker of dit weekend doorgaat. Spannend!

Deadline: 17 April

Inschrijven: Hier

Locatie: Harz

Deelnemers: 13

Prijs: OZK: €112,- , ZK: €106,-

Je bent dit weekend zelfstandig, als je aangeeft het hele weekend te gaan boulderen of als je in bezit bent van je OVT.

Log in om te kunnen zien wie mee gaat op dit weekend