ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » 29 Mei – 2 Juni: Het ENGELAND weekend (OMG!!!!)

Er gingen al geruchten door de wandelgangen van heel klimmend Amsterdam; gaat het dan toch echt gebeuren? En ja, daar lijkt het wel op. In het voorjaar van 2019 staat het (voor zover bekend) allereerste officiele ASAC weekend naar Engeland OOIT gepland! Hoewel Engeland bekent staat om het trad klimmen, is er ook een prachtig stuk kust waar er oneindig veel goedbehaakte single- en multipitch gebieden zijn! (en voor de trad fanaat, er zijn natuurlijk ook nog onbehaakte routes) LET OP: Omdat het wel relatief ver rijden is (ca. 8.5 inclusief auto op de trein onder het kanaal!) en we alles uit dit weekend willen halen, gaan we al op woensdagochtend (geen vrije dag!) weg! Ook zal het weekend meer kosten dan het gemiddelde lange weekend, vanwege de kosten voor het oversteken van het kanaal en de hogere verblijfkosten in Engeland. De exacte weekendprijs zal bekend worden gemaakt voor de inschrijvingen open gaan, maar zal naar verwachtingen ca. 35 euro duurder zijn dan een normaal lang weekend.

MAAR

Wat je krijgt voor die extra reistijd en kosten is een ONVERGETELIJK uniek avontuur naar een klimwalhalla. Het gebied wat we zullen aandoen ligt in aan de kust in de provincie Dorset. Hier heb je een aantal enorme klimgebieden die te ontdekken zijn (zie hier) Er kan hier keihard gesinglepitcht worden, maar ook geboulderd, gemultipitched en dit kan op zowel goed behaakte routes als trad routes! Met goed weer zijn er zelfs prachtige deep water solo routes!! Er zijn allerlei type gesteente en grepen (van spleetroutes tot tufa’s), waarvan ze bijna allemaal aan de kust liggen met prachtige vergezichten. Bekijk voor inspiratie het onderstaande filmpje!

De verwachting is dat het weekend heel populair zal zijn, dus ik zal begin 2019 een specifiek moment aankondigen waarop de inschrijvingen open gaan.

Mocht je niet eerder weg kunnen of niet meer geld willen betalen, je kunt als nog klimmen met de ASAC tijdens Hemelvaart, tijdens het Frankenjura of het Fontainebleau (boulder) weekend!

Locatie: Dorset, Engeland

Deelnemers: 20

Inschrijven: begin 2019