ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » 29 Mei – 2 Juni: Het ENGELAND weekend (OMG!!!!)

Er gingen al geruchten door de wandelgangen van heel klimmend Amsterdam; gaat het dan toch echt gebeuren? En ja, daar lijkt het wel op. In het voorjaar van 2019 staat het (voor zover bekend) allereerste officiele ASAC weekend naar Engeland OOIT gepland! Hoewel Engeland bekent staat om het trad klimmen, is er ook een prachtig stuk kust waar er oneindig veel goedbehaakte single gebieden zijn! (en voor de trad fanaat, er zijn natuurlijk ook nog onbehaakte routes) LET OP: Omdat het wel relatief ver rijden is (ca. 8.5 inclusief auto op boot over het kanaal!) en we alles uit dit weekend willen halen, gaan we al op woensdagochtend (geen vrije dag!) weg! Ook zal het weekend meer kosten dan het gemiddelde lange weekend, vanwege de kosten voor het oversteken van het kanaal en de hogere verblijfkosten in Engeland.

MAAR

Wat je krijgt voor die extra reistijd en kosten is een ONVERGETELIJK uniek avontuur naar een klimwalhalla. Het gebied wat we zullen aandoen ligt in aan de kust in de provincie Dorset. Hier heb je een aantal enorme klimgebieden die te ontdekken zijn (zie hier) Er kan hier keihard gesinglepitcht en geboulderd worden, maar er zijn ook trad routes!! Met goed weer zijn er zelfs prachtige deep water solo routes!! Er zijn allerlei type gesteente en grepen (van spleetroutes tot tufa’s), waarvan ze bijna allemaal aan de kust liggen met prachtige vergezichten. Naast het klimmen is het gebied een prachtig natuurgebied waar je heerlijk over de stranden kan wandelen en fossielen kan zoeken. Bekijk voor inspiratie het onderstaande filmpje!

Mocht je niet eerder weg kunnen of het te duur vinden, je kunt als nog klimmen met de ASAC tijdens Hemelvaart, tijdens het Frankenjura of het Fontainebleau (intersaciaal-boulder) weekend!

Locatie: Dorset, Engeland

Kosten: 187 euro voor OZK’s, 142 euro voor ZK’s (zie hier voor meer informatie over weekendkosten)

Deelnemers: 14-18

Inschrijven: OPEN! KLIK HIERRRR

INSCHRIJVINGEN ZIJN OPEN TOT 31 MAART

Dit gebied is geschikt om je OVS en OVT handtekening te halen, maar niet om je OVM handtekening te halen

Je bent pas ZK als je OVS hebt voorafgaand aan het weekend

Log in om te kunnen zien wie mee gaat op dit weekend