ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Algemene informatie

Hoe lang duurt een weekend?

Er zijn reguliere, verre en speciale weekenden. Een regulier weekend duurt van vrijdagavond tot zondagavond, en gaat naar België of Duitsland. Speciale weekenden duren langer en gaan vaak ook verder weg, bijvoorbeeld naar Frankrijk.

 • Reguliere weekenden
  Een regulier weekend begint op vrijdagavond om 19.00 uur vanaf het USC. Het is vaak een heel eind rijden naar de klimgebieden, dus zorg dat je op tijd bent! Zondagavond komen we weer terug, in ieder geval op tijd om nog met het openbaar vervoer naar huis te kunnen.Voor deze weekenden is een vaste prijs (zie weekendprijzen). Hierbij inbegrepen zit het vervoer, eten & drinken en klimmateriaal (touwen en helmen). Verder gaan we op de heen en terugreis vaak nog ergens eten, dus het is ook handig om hiervoor nog wat extra geld mee te nemen.
 • Speciale weekenden
  De vertrek en retourtijden van speciale weekenden liggen niet vast en ook de prijzen zijn variabel. Wel zijn er een aantal weekenden die vrijwel elk jaar plaats vinden. Zo zijn we met Pasen en Hemelvaart meestal in Saffres te vinden, een heel mooi, goed behaakt gebied vlak bij Dijon. Tevens gaan we in het voorjaar altijd wel een keertje boulderen in Fontainebleau.
  Voor kader is er overigens wel een vaste prijs, zie hiervoor de weekendprijzen.
 • ASAC Alpenweek
  In de zomer is de ASAC altijd in de Alpen te vinden en is er een week lang een vaste camping, vanwaar iedereen met een klim-, wandel- of tochtenmaatje de bergen in te trekken. De week vindt traditioneel plaats in de week waarin 1 augustus valt. Om veiligheidsredenen vragen we je om minimaal een C1-cursus bij de NSAC of NKBV te hebben gevolgd als je alpiene tochten wilt gaan maken tijdens de ASAC zomerweek.
 • Semaine Exotique
  Iets wat je zeker niet mag missen is de Semaine Exotique week! De afgelopen winters zijn we naar Les Calanques (Fr) geweest met een stralende zon in je nek en uitzicht over de Middellandse Zee. Goed om op te merken: de Semaine exotique is over het algemeen geen officieel ASAC event. Het is een zelfstandige week waar op eigen verantwoordelijkheid geklommen wordt. De ASAC reserveert (net als met de ASAC week) alleen de camping en de rest is aan de leden. Wij raden aan om minstens de oude OV status of huidige OVM status te hebben als je mee wilt.
 • NSAC Zomercamping, Zomerprogramma en Winterprogramma
  De Nederlandse Studenten Alpen Club organiseert een aantal specifieke alpiene cursussen en activiteiten, waar ASAC leden ook aan deel kunnen nemen. Hiervoor verwijzen wij naar de NSAC website.

Hier kun je de agenda met de komende weekenden bekijken.

Met wat voor klimstatus kan ik mee?

 • Elk ASAC lid kan zich inschrijven voor een weekend! Je hoeft geen ervaring met voorklimmen of buiten klimmen te hebben. Als je de klimstatus IT of IV (of WOV-oud) hebt, kan je op ASAC weekenden nog niet zelfstandig buiten klimmen. Er zullen instructeurs meegaan om je te helpen, en topropes voor je uit te hangen. Voel je vrij om hen te vragen of ze je buitenklimtechnieken kunnen leren!

Weekendprijzen

 • Categorie 1
  Is een regulier weekend.
  Er is besloten de kosten van de normale weekenden gelijk te houden.
  Deelnemers, (ongeacht klimstatus) 40 euro
  SKB i.o. 30 euro
  SKB gratis
  SKI gratis
  (voor sommige weekenden komen hier de kosten van een klimjaarkaart bij)
 • Categorie 2
  Van de speciale weekenden zal de prijs afhangen van de werkelijk gemaakte kosten. De ASAC zal een bedrag meebetalen (afhankelijk van het weekendbudget). Vooraf zal een prijs worden vastgesteld door de penningmeester en de weekendcommissaris. Na afloop zal er een na rekening volgen. In de berekening zal rekening worden gehouden met de kaderkorting.
  Deelnemers, (ongeacht klimstatus) afhankelijk van de kostprijs
  SKB i.o. 35 euro + 10 euro voor elke extra dag
  SKB gratis
  SKI gratis

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de weekendcommissaris, weekend@asac.nl