Steen voor allen, allen voor steen
93ste bestuur
weekmail 3 | jaargang 2018
Even over de vorige weekmail.....
Wist je dat spelfouten maken oké is?
En al helemaal als je een echte allochtoon bent?  
En wist je ook, dat je me daar op mag verbeteren?
Genoeg wist je datjes over mijn niet altijd soepele schrijfproces.
Veel plezier met deze weekmail!
AGENDA
Wekelijks op maandag:
17 sept - 17 dec USC-ASAC Klimtraining feat. Jesper

24 nov ASAC open boulder

24 nov. PETZL NK lead 2018

1 dec TSAC dies- Funky Pharaos

1 dec. Dutch Drytool Event 

7dec. Spietklimmen @klimmuur centraal


10dec. BYOFTTJTBorrel
Bring Your Own Food To The Jesper Training Borrel           
15 dec. Lezing Alpencommissie 
             Oerknal (USC), vanaf 19:30


15dec. PETZL NK ijsklimmen 2018

21dec. Kerst truien borrel @klimmuur centraal 

22dec - Drytool dag
             NKBV regio, vanaf 13 uur


28dec - 4 jan(2019) Semaine Exotique
 


Maandag: Mountain Network
Dinsdag: Alpinetraining (19:30)
Woensdag: USC
Vrijdag: Klimmuur Centraal
Zondag: Sauna Sunday (USC)
PROJECT PLUS UPDATE
Als bestuur hebben wij twee plannen voor Project Plus ingestuurd. Voor de home run prijs van 1000 euro hebben we een plan gestuurd voor het organiseren van een EHBBO cursus. Voor de ACE prijs van 500 euro hebben we een plan gestuurd voor het kopen van Walkie Talkies voor de vereniging. 
Ze vonden onze ideeën zo leuk, dat wij beide plannen mogen pitchen op de pitch avond! Kom gerust langs op de pitch avond van 29 november, waar Falco en Tessa voor ASAC  zullen pitchen!!!
DUTCH DRYTOOL EVENT
Kom klimmen met ijsbijlen op de buitenwand van klimhal Monte Cervino! Ervaring is niet nodig, materiaal is gratis te leen. Wat moet je wel kunnen? Zekeren met grigi, jul2 of andere halfautomaat. Hoe het werkt met die ijsbijlen leggen wij uit. Als je hebt: neem handschoenen, helm, en sportklimschoenen en eventueel D-schoenen mee. Voor iedere niveau zijn er routes, van D3 (3a) tot D10 (7b). Ook is er pizza aanwezig!
meer info via Facebook: @ijsklimmers of ijsklimmers.nl
kosten: 15 euro. 
ABSEIL PIETEN

Sinterklaas. De meesten van jullie zijn inmiddels te oud om nog zenuwachtig uit te kijken naar cadeautjes. Maar voor ons als ongelovigen zijn er nog veel manieren om te genieten van dit kinderfestijn. Dit bewezen Emma, Eduard en Miron afgelopen zondag door bij de intocht in Amsterdam op te treden als klimpieten. Buitelend, draaiend, dansen en op zijn kop hingen ze in abseils van het Madam Tussaud en de H&M, terwijl onder hen door de stoet van sinterklaas over de dam trok. Naast lachende kinderen en hartelijke knuffels (en een fotomoment met de kinderen van Georgina Verbaan!) resulteerde dit ook in een paar mooie plaatjes.

Lijkt je dit ook leuk om te doen? Voor dinsdag 4 december zoeken we nog enthousiaste klimpieten die willen optreden voor een winkel in de Cornelis Schuytstraat. Neem voor meer informatie contact op met ruben.heikoop@online.nl. Vermeld even dat je door Miron bent doorgestuurd. En houd volgend jaar rond september de weekmail in de gaten om je op te geven voor de volgende intocht!

MATCO-PAGINA UPDATE

Hoi allemaal. Er is een kleine update geweest in de materiaal pagina van de website. Vanaf nu is alles wat met materiaal te maken heeft (huren, columns etc) te vinden onder asac.nl/materiaal.

En ik grijp gelijk mijn kans om een nieuw initiatief te lanceren. Toen ik begon als Matco had ik niet verwacht dat ik zo populair zou zijn. Ik wordt werkelijk bestormd met mailtjes. Mijn vreugde daalde enigszins toen bleek dat deze mailtjes niet gevuld waren met interessante vragen over materiaal, complimentjes over mijn optreden of aanbiedingen om een ASAC-touw te wassen. In plaats daarvan waren het verzoeken om hereniging met een geliefde karabiner, slaapmat, sport, thermosfles, zekerapparaat, kaasschaaf, kopje of bordje. Nu ontdekte ik dat mijn motivatie om naar deze voorwerpen op zoek te gaan veel groter was dan mijn beschikbare tijd (hint, ze zijn beiden vrij beperkt).

Daarom heb ik het ASAC-gevonden-voorwerp-spreadsheet in het leven geroepen: https://goo.gl/bC5zPJ. Op deze manier kan ik jullie en jullie elkaar op een efficiënte manier helpen. Als ik wat vreemds in het hok vind zal ik het hierop plaatsen. En als jullie op een ASAC-activiteit iets kwijt zijn geraakt kunnen jullie het hier aangeven. Help mij jullie te helpen en help elkaar! Ook als je na een weekend iets vreemds in je tas vind is dit de plek om het aan te geven! En als je echt belangrijke spullen niet kwijt wilt raken, raad ik je aan om ze te labelen

WIST JE DAT...
Het bestuur ook piramides maakt tijdens vergaderingen?
Je voor al je vragen over aanschaf van klimspullen bij Ivo terecht kan?
Tessa op elke multipitch in de Calanques prima heeft gefacetimed met haar moeder?
Er 7 ASAC teams meededen aan de bots?
En dat daarvan 3 in de top 4 stonden?
Het leven vol zit met akward spelfouten?
En dat een aardappel een groente is?
Het kotsfilmpje van Tessa in de foto en video app groep nep was?
Weekenden plannen moeilijker is dan het lijkt?
Het wist je datjes heeft geregend afgelopen week omdat ik ze er de vorige keer niet heb ingezet?
SPIETKLIMMEN
Ben je stout geweest of zoet? Kan je hard klimmen of niet? Je kan het uitvinden op 7 december in Klimmuur Centraal tijdens. Sinterklaas blijft speciaal voor ons nog twee daagjes langer in het land om jullie op (als je braaf bent geweest) of over de knie (als je dat niet bent geweest) te nemen. Van tevoren kun je je klim-topsnelheid laten zien tijdens het Spietklimmen. Mano-a-mano, man-to-woman, klimchick-to-klimchick, gewoon even winnen. Misschien krijg je dan wel een toepasselijk gedichtje van de Sint (en worden je stoute streken van dit jaar weer vergeven)!  
Aangezien het natuurlijk al pakjesavond is geweest tegen die tijd heeft de beurs van de Sint de bodem bereikt en dus vragen we iedereen die mee wil doen een klein cadeautje te kopen (3€), wat de Sint dan uit kan delen. De AcSie ziet jullie daar!
NIEUW INLEVER SYSTEEM...

Hier alweer een update van jullie Matco. Dit jaar is de ASAC het glorieuze tijdperk ingegaan waar het huren van materiaal gratis is voor iedereen! Niet doordat we vergeten de incasso’s te versturen (waarvoor dank aan mijn voorgangers), maar als actief onderdeel van ons beleid. Dit is een groot recht voor jou als ASAC-lid. Ik wil jullie toch even aan jullie plichten herinneren betreffende het retourneren van ASAC-materiaal.

Ik Citeer hier even uit het materiaal-reglement: “De huurder heeft de plicht om het materiaal uiterlijk één week na de besproken inleverdatum te retourneren. Bij verhindering dient de materiaalcommissaris geïnformeerd te worden. Is het materiaal één week na de afgesproken datum niet retour, dan geldt er een boete van 5 euro. Voor elke daaropvolgende week komt daar een bedrag 50% van het openstaande bedrag bovenop” Voor mensen die niet kunnen rekenen, zie onderstaande plaatje.

Om jullie te helpen herinneren materiaal in te leveren, heb ik een script geschreven wat elke huurder vanaf de dag na thuiskomst elke dag een mail stuurt met daarin de tijd tot de deadline en de hoogte van de eventuele boete. Nou heb ik geen zin om boetes uit te schrijven en jullie geen zin om boetes te ontvangen, dus lever het gewoon op tijd in, dat is het fijnste voor iedereen.

ASAC OPEN BOULDER 
Wij zijn er klaar voor! Jij ook?
Komende zaterdag is het eindelijk zo ver. De aanmeldingen zijn deze week binnen gestroomd als elektriciteit. Je kunt hier nog aanmelden of ter plekke bij het Lab! Helaas is inschrijven inclusief avondeten niet meer mogelijk, maar natuurlijk kun je nog wel iets lekkers bij het Lab bestellen.
Last but not least: we geven beastmakers weg aan de winnaars! 
Wij hebben er heel veel zin in en tot zaterdag!
RAB NSAC WINTERPROGRAMMA
Beste sneeuwminnende SAC-ers

De alpen beginnen alweer wit te kleuren en daarmee start ook het wintersportseizoen! Hoogtepunt hiervan is natuurlijk het NSAC winterchalet en dat mag je niet missen!
Vanuit het Pitztal zal dit jaar Gastehaus Malaun de uitvalsbasis van het RAB NSAC winterprogramma zijn van 9 tot en met 24 februari. Het winterprogramma is de perfecte plek om van de sneeuw te genieten. Van een pistecursus voor beginnende skiers tot freeride pro clinics voor de gevorderde wintersporters.

Dit jaar zal er ook een freeride beginners cursus zijn voor snowboarders en ook freeride cursussen voor gevorderde skiers en snowboarders.Naast freeriden zal er natuurlijk ook veel aandacht zijn voor toerskien met hike to ride cursussen. En ook kan je zelfstandig vanuit het chalet gaan skiën of toeren maken.
Ook heeft het Winterprogramma zijn eigen wellness onderdeel, na een lange dag toeren is er natuurlijk niets beters dan lekker ontspannen in onze sauna en jacuzzi!
En heb je uiteindelijk toch liever een paar punten onder je voeten dan die lange latten, dan kan je natuurlijk ook weer de ijsklimcursus volgen in Heiligenblut van 3 t/m 9 februari en meedoen met de ijsklimtoerenweek van 9 tot 16 februari vanuit het winterchalet.

Schrijf je dus nu direct in op https://nsac.alpenclub.nl/wp-inschrijven/ Ook is op de NSAC site meer informatie te vinden over het winterprograma: https://nsac.alpenclub.nl/het-nsac-winterprogramma/
WIST JE DAT...
Iris Pieter met een Pickel een bloedneus heeft geslagen?
Sint op opleidingsweekend in het Freyr hutje is langs geweest?
Erwin's auto officieel de Ploegmobile heet?
Je in Dinant brood uit een automaat kan halen?
Koen meer pizza kan eten dan Erwin?
En dat Britt het meeste pizza kan eten?
Eva 3e is geworden bij de NSKB? (woehh go Eva!!!)
Koen geen wistjedatjes weet?
Sinterklaas cadeautjes heeft gelegd in schoenen tijdens het opleidingsweekend?
Jelle zijn taart kwijt was tijdens het chocomel in de chavee weekend?
ASAC FOTOWAND, VERHAALTJES & WIST JE DATJES
ASAC foto's kan je vinden als je inlogt op de website via het kopje "Photowall", of hier!

Jouw foto's ook online?
1. Maak een goede selectie
2. Mail je selectie via wetransfer naar foto@asac.nl
3. Vermeld hierbij de datum en naam van de activiteit
Als je dit goed doen komen ze snel online of in de weekmail

Wist je dat...
Je Leuke verhaaltjes of wist je datjes naar hier kunt sturen zodat ze in de weekmail komen?
ZP/WP VACATURES

Hoi ASAC’ers. Wij brengen jullie nieuws van de afgelopen NSAC algemene bestuursvergadering. Ten eerste wilden we jullie mededelen dat onze eigen Timme Spakman voorzitter is geworden van de NSAC. Verder vinden de meeste van jullie de NSAC waarschijnlijk een beetje een ver-van-mijn-bed-show. Wat belangrijk is om te beseffen is dat de NSAC verantwoordelijke is voor het zomer en winterprogramma
(C-cursussen, ijsklimmen, toerskiën etc) en dat de NSAC een grote smak geld van de NKBV krijgt om hierover te verdelen. De NSAC heeft hiervoor twee commissies en die bleken vooral te bestaan uit USAC'ers. Heb jij een sterke mening over het zomer of winter programma en wil je hierbij betrokken raken? Stuur dan een mailtje naar bestuur@asac.nl en we geven je interesse door aan de NSAC

VACATURE MARLEENKOOKT

MarleenKookt is een bezorgservice van vers bereide maaltijden die gezond en lekker zijn.

Dagelijks bezorgen we per elektrische bakfiets ruim 700 maaltijden in porseleinen schalen in Amsterdam en omstreken bij mensen voor wie koken even niet uitkomt.

Daarvoor zijn we per direct op zoek naar bezorgers! Dit is de ideale baan voor een sportieve student die 2 à 3 x per week een paar uur door de stad wil fietsen op een elektrische bakfiets. Een flexibel bijbaantje en goed te combineren met een studie of scriptie. Na elke dienst krijg je bovendien een maaltijd van Marleen!

Meld je aan op werk.marleenkookt.nl of voor meer informatie.
Heel belangrijk dat je er bij vermeld dat je van de ASAC komt!


Namens het 93ste ASAC bestuur, 
Ayşen Aktaş

06-153 911 68

Secretaris der Amsterdamse Studenten Alpen Club
Bestuur 2018 - 2019

 
  
Klimavonden
 
Maandag Mountain Network 
Woensdag USC Science Park 
Vrijdag Klimmuur Centraal
Weekenden
 
Overzicht en inschrijven
Klimmateriaal verhuur 

 

Contact

Vragen of opmerkingen? Je kan altijd het bestuur mailen. 
bestuur@asac.nl
Wil je geen lid meer zijn van de ASAC? Mail uitschrijven@asac.nl