Steen voor allen, allen voor steen
93ste bestuur
weekmail 7 | jaargang 2019
INHOUD
Ayşen: 'klimmen doe je met een lach'

Het duurde weer eens wat langer dan normaal maar jullie kennen het wel: deadlines, tentamens en gala's.... 
Hierbij weer de laatste updates van ASAC!

Deze keer in de weekmail

Agenda
Retroperiode
ASAC gala
ASAC week vervroeging
Miron's Column

Jack's chalk bag
Bericht van de AA commissie
Wist je dat...
Smartlock?
Opening ASAC marktplaats
Toughtags bestelling
ASAC fotowand, verhaaltjes & wist je datjes
AGENDA
6 feb - Inschrijfborrel
           USC, oerknal

            
8 feb - Inschrijfborrel
           Klimmuur Centraal
 

15 feb - Retro activiteit Happen en Trappen
             exacte locatie en tijd volgt nog

15 feb - SSA gala


25 feb - Kathmandu kortingsavond & spelletjesavond
             meer informatie volgt nog

28 feb - Retro filmavond
             @mountain network vanaf 20:00 


1 maart - Commissie interesse borrel
               @klimmuur centraal

6 maart - Schaatsen met de Retro
               Jaap edenbaan vanaf 21:00

6 april - Amsterdam Amsterdam
              meer informatie volgt nog


10-11 mei- Batavierenrace
           


Maandag: Mountain Network
Dinsdag: Alpinetraining (19:30)
Woensdag: USC
Vrijdag: Klimmuur Centraal
Zondag: Sauna Sunday (USC)
RETRO-PERIODE
Onze februari retro periode is weer in het zicht. Deze zit weer vol met leuke activiteiten en boordevol enthousiaste klimmers! We hebben nog steeds mentoren nodig dus lijkt het jou leuk om op een of andere manier te helpen of mentor te zijn? Stuur mij dan even een mailtje, dat zou heeeeeel fijn zijn!
Overigens is iedereen welkom op de inschrijfavonden (6 & 8 februari) om de nieuwe leden bij te praten over ASAC en gezellig mee te doen met alle andere activiteiten. 
ASAC GALA
Het gala was weer één groot succes, bekijk hier alle leuk foto's van afgelopen gala!
ASAC WEEK VERVROEGING

Zoals jullie misschien al is opgevallen, bestaat er enige onduidelijkheid over de data van de Alpenweek. Voor onze nieuwe leden: in de Alpenweek spreken we af om gezellig met zijn allen op dezelfde camping te gaan staan in de Alpen om mooie avonturen te beleven! Let wel op: dit is geen officiële ASAC-activiteit of weekend. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen activiteiten en veiligheid en er zijn geen instructeurs aanwezig om topropes op de Mont Blanc in te hangen (tenzij je misschien een superlekkere taart bakt?)

De NSAC heeft besloten haar zomerprogramma een week te vervroegen, met het oog op de verslechterende alpiene condities. De NSAC-week en de meeste van hun cursussen zullen tussen 1 en 21 juli plaatsvinden. Om alles mooi aan te laten sluiten zal daarom de ASAC alpenweek van 22 t/m 28 juli plaatsvinden. De locatie wordt nog nader bekend gemaakt, maar wij hebben er al ontzettend veel zin in!

PS: Ik hoorde via-via dat de CEAT waarschijnlijk aansluitend ook nog een alpenweek in de Dolomieten gaat organiseren. Zodra we hier meer over horen, laten we het weten.

MIRON'S COLUMN
De volgende column van Miron is weer in zicht. Deze keer is het onderwerp: 'persoonlijke hygiene voor de buitensporter'
Lees hem snel hier en je zult altijd naar bloemetjes tijdens ASAC weekenden!
 
JACK'S CHALK BAG
Jack misses his chalk bag a lot, so if you see it please contact here. 
Also down below there is a picture of how Jack's chalk bag really looks! 
BERICHT VAN DE AA COMISSIE

Klimmers en Fietsers aller landen, verenigt u!

De AA: Vrijheid, wind door de haren en weidse blikken over de voormalige zuiderzee. Al in Amsterdam merk je dat een verlangen naar avontuur zich van je meester maakt. Samen staan we aan de start van een tocht die ons nader tot elkaar brengt; waar we samen dorp na dorp voorbij rijden om 270 kilometer later weer in Amsterdam aan te komen.

Op dat moment is het nog vroeg en donker, maar na de eerste stramme kilometertjes ontwaren we de voortekenen van het ochtendgloren. De benen raken langzaam gewend aan de beweging die ze die dag nog vaak zullen maken en de hoofden beginnen steeds meer in het moment te leven. We converseren, demarreren en fêteren elkaar met een mooi begin als we in Friesland een heerlijke lunch voorgeschoteld krijgen.

Dit is de sfeer van de Amsterdam-Amsterdam. Samen met een hele meute ASAC'ers zullen we zaterdag 6 april in de vroege ochtend vertrekken met tassen vol gelletjes en harten vol vuur. Het is inderdaad een grote afstand, maar laat je daar niet door weerhouden. De strijd leveren we gezamenlijk en in het peloton heerst meer kameraadschap dan in de voormalige Sovjetunie.

Bij de AA hoort een overheerlijke lunch halverwege en een welverdiende warme maaltijd wanneer we terug zijn in Amsterdam. Er is een veegauto die de hele tijd met ons meerijdt om bidons aan te geven en te helpen, mocht iemand er even doorheen zitten. Alle randvoorwaarden zijn er dus. Alles wat je verder nodig hebt is een racefiets met bijpassende wieleroutfit, eten en drinken voor op de fiets en zin in een avontuur. Als laatste heb je nog tien euro nodig, want dat worden ongeveer de kosten om mee te doen.

Zet 6 april dus snel in je agenda!

P.S. Wist je al dat er een levendige AA community is op deze pagina en via WhatsApp? 

P.P.S. Als je wel graag mee wil doen, maar geen racefiets hebt, stuur de commissie dan even een berichtje

WIST JE DAT...

De nieuwe ASAC truien echt cool zijn? 
Het gala echt een succes was? 
Jack zijn pofzak met fiets kwijt is? 
Er enkele jaren terug op de asac weekenden onder andere 'rijst met gele-tok', 'pasta tuna in bloed', 'kaas over de boomstam' en 'nasi spleetoog' werd gegeten?
De Ioniq-auto's weg zijn uit Amsterdam en dat er in 2019 dus geen ioniq-weekend kan zijn?
En dat er wel nieuwe elektrische auto's in Amsterdam zijn (Fetch) maar dat die veel duurder zijn?
Er inmiddels meerdere ASAC-spelletjes-speel-appgroepen zijn?
De huizen van Coen en Koen hemelsbreed 10 meter uit elkaar liggen en heel erg op elkaar lijken terwijl ze dat zelf niet van elkaar weten?
En dat Koen en Cath's huis maar ongeveer 6 meter van elkaar verwijderd liggen?
En dat Cathelijne daar achter kwam omdat Sophie op haar deur schreef dat Koen op nummer ... woonde, en zij eerst niet besefte dat dat dus naast haar was?
Koen vindt dat links rechts is?
Ik heel blij ben met wistjedatjes krijgen en dat daarom Jiska mij random wist-je-datjes stuurt?

SMARTLOCK?

Het is heus! De ASAC kruipt langzaam maar zeker de 21e eeuw binnen. Vanaf heden is het mogelijk om met je smartphone, indien je toestemming hebt van de matco, de hokdeur te openen. Nooit meer sleutels kwijt! Nooit meer wachten na het weekend op die ene trage auto met de hoksleutel! Geen ruzie bij de balie van het USC over het feit dat je al 12 jaar kadert maar de matco vergeten is je op de sleutellijst te zetten. Iedereen die interesse heeft om het hok binnen te gaan kan alvast de Danalock app installeren: Android en Apple (bah, iphones)

Denk jij recht te hebben op eenmalige, regelmatige (elke dinsdagavond Hugo?) of permanente toegang tot het hok? Stuur me dan een berichtje (0031657933710)  of een mailtje met je motivatie!

Nu denk je misschien: is Miron’s functie nu overbodig en kan ik gewoon zelf spullen gaan pakken? Het antwoord is: ‘NEE!’. De enige spullen die jullie mogen aanraken zijn spullen die ik op de kar heb klaargelegd. Je raakt/verplaatst geen spullen die niet op de kar voor je klaarliggen met je naam erop! Hetzelfde geld voor spullen inleveren: leg het aub op de kar neer en ruim niks op. Het maakt me niet uit of je kader of een mede/oud/aspirant bestuurslid bent, anders raak ik het complete overzicht kwijt. Het smart lock logt alle mensen die het hok binnenkomen, dus mocht er iets kwijtraken verdeel ik de kosten gewoon over de verdachten ;)

De sleutel bij het USC zal vanaf heden niet meer op te vragen zijn.

OPENING ASAC MARKTPLAATS

Lieve leden, de dag die je wist die zou komen is nu eindelijk hier! Op verzoek van ons zeer betrokken lid Ivar Bouman is een heuse ASAC marktplaats opgericht als Facebookgroep!

Wordt lid op https://www.facebook.com/groups/631936573906694/ en verkoop je oude zooi aan ASAC-ers. Klimmateriaal of andere spullen, van mij mag alles. Ik zal er als Matco op proberen toe te zien dat er geen onveilig materiaal wordt verkocht. Mocht je vragen hebben over materiaal kan je me, zoals altijd, mailen op materiaal@asac.nl

PS: Iedereen die een klacht wilt sturen dat ze geen Facebook hebben mag die alleen indienen als die vergezeld wordt van een realistisch alternatief….

TOUGHTAGS BESTELLING

De toughtags van de ASAC zijn weer op en jullie weten wat dat betekent: we mogen weer met zijn allen toughtags bestellen! Voor de mensen die er nog niet bekend mee zijn: het zijn van die handige labeltjes zodat andere ASAC-ers je spullen niet jatten.

Vul hier het formulier in!

De deadline is: 12 februari

ASAC FOTOWAND, VERHAALTJES & WIST JE DATJES
ASAC foto's kan je vinden als je inlogt op de website via het kopje "Photowall", of hier!

Jouw foto's ook online?
1. Maak een goede selectie
2. Mail je selectie via wetransfer naar foto@asac.nl
3. Vermeld hierbij de datum en naam van de activiteit
Als je dit goed doet komen ze snel online of in de weekmail
Jack's original chalk bag!

Namens het 93ste ASAC bestuur, 
Ayşen Aktaş

06-153 911 68

Secretaris der Amsterdamse Studenten Alpen Club
Bestuur 2018 - 2019

 
  
Klimavonden
 
Maandag Mountain Network 
Woensdag USC Science Park 
Vrijdag Klimmuur Centraal
Weekenden
 
Overzicht en inschrijven
Klimmateriaal verhuur 

 

Contact

Vragen of opmerkingen? Je kan altijd het bestuur mailen. 
bestuur@asac.nl
Wil je geen lid meer zijn van de ASAC? Mail uitschrijven@asac.nl