ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Je uitslag!

Hier kan je er echt achterkomen wat voor soort SLCD jij bent! Neem simpelweg de score uit de quiz mee en kijk waar je terechtkomt! Mocht je het oneens zijn met de score of de vragen zelf, voel je vrij om je kritiek op een papiertje te schrijven, op te rollen en in je achterwerk te duwen.

Totem Cam 10/10

Jij weet alles van SLCD’s! Waarschijnlijk rijmt je achternaam op ‘van der Wolk’ en studeer je natuurkunde. Jij weet dat dit de meest epische SLCD is die er bestaat. Jij hebt dit sketchy uitziende wiskundige bewijs gelezen, wat beweert dat Totem Cams superieure holding power hebben in zowel parallele spleten als ‘flared’ cracks. Jij weet dat je de Totem Cam op slechts twee bladen kan belasten en dat ze de smalste koppen hebben van alle SLCD’s. Uiteraard zijn ze dan ook de duurste SLCD op de markt. Elke echte trad of aid-klimmer begeert deze SLCD, net zoals ze jou zullen begeren als ze horen hoe lang je details over SLCD’s kunt vertellen!

Metolius Master Cam 9/10

Jij mag dan niet de sterkste klimmer zijn, maar je bent wel de lichtste! Verder is er aan je kop te zien hoe je het beste te gebruiken bent. Jij bent de Metolius Master Cam. Dit is de lichtste en daarmee de meest alpiene cam op de markt. Verder is de ‘holding power’ nog steeds hoger door het gebruik van een kleinere camming angle. Hij wordt gefrabiceerd door Amerikaans Freedom Aluminium en hij is veel goedkoper dan de Totem Cam. Je kent Metolius misschien wel van dit leipe filmpje waar ze een grote steen optillen met een hele kleine cam. Sommige mensen zien de klimsport als een strijd tegen de zwaartekracht. Die kan je winnen door sterk te zijn en heel hard te trekken. Of door gewoon lichter te zijn. Work smart, not hard.

Trango Big Bro 8/10

Size Matters. Jij bent niet de sterkste. Ook niet de lichtste. Je bent wat moeilijk te plaaten. Maar je bent wel de grootste. In spleten waar andere mensen in zouden verdwijnen, voel jij je comfortabel. Jouw buis kan verder uitschuiven dan alle andere. Dit is waarom mensen van je houden. De Trango Big Bro is een van de weinige SLCD’s waar je iets aan hebt in een offwidth. De grootste maat gaat tot een breedte van 30 cm en is veel lichter dan een vergelijkbare standaard SLCD.

DMM Dragon 7/10

Degelijk en Brits. Jij gelooft nog in het Imperialisme en dat de zon in het Britse Koninkrijk nooit ondergaat. Jij koopt potverdomme geen producten uit Amerika, de ontrouwe koloniale zoon. Die ontrouwe zoon mag dan wel de thumb loop gepatendeerd hebben, jij hebt een verlengbare sling! En het relief op je cambladen ziet er superinteressant uit. Dit is zeker niet alleen een cosmetische feature die ook echt een fysische achtergrond heeft (spoiler, dat heeft het niet). Al met al ben jij een goede middelmatige optie met karakter. Iedereen weet wie je bent en vind je oke, maar eigenlijk ben je niemands favoriet. Niet dat daar iets mis mee is hoor.

Black Diamond C4 6/10

Jij bezit geen eigen mening en persoonlijkheid. Jij bent de Coca-Cola onder de SLCD’s. Iedereen koopt jou, maar niemand weet precies waarom. Je ben niet de goedkoopste, de lichtste, de sterkste of de meest innovatieve. Je bent niet speciaal. Je doet alles net goed genoeg om nog geaccepteerd te worden. Jij bent de Black Diamond C4, oftewel de ASAC-cam. Jij wordt door iedereen gebruikt, maar niemand houdt van je. Je wordt doorgegeven en versleten tot er niks meer van je over is. Jij bent matig.

Wild Country Helium 5/10

Vroeger betekende jouw naam nog iets in de wereld. Jij was een van de eerste, jij stond op de barricades en leidde de revolutie in het vrijklimmen. Tegenwoordig is er van dat majesteuze verleden weinig meer over. Vergane glorie, als een afbrokkelend Romeins aquaduct. Je kennis is verouderd en aan alle kanten ingehaald. Jij dacht tot een jaar geleden dat het oke was om maar 1 draaias te hebben zonder camstoppers te implementeren. Wat er toe leidde dat je bladen zich in posities konden draaien waar menig pornoster nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Je mag dan wel je ontwerp vernieuwd hebben, maar als een Hollywood-ster met een facelift en nieuwe neus heb je al je waardigheid verloren.

Fixe Alien Revolution 4/10

You were the chosen one! Jij zou de legacy van Colorado Climbing Hardware eren en hun innovatieve design (veren in de cambladen verwerken voor een smallere kop) een nieuw leven inblazen. In plaats daarvan heb je ons verraden met deze schijtcam. Ik heb wc-borstels gezien die er minder goedkoop en duurzamer uitzagen dan deze abominatie. Na welgeteld 1 keer plaatsen had jij een grotere bochel dan de klokkenluider van de Notre Dame. Niemand heeft respect voor jou. Mensen soleren liever dan dat ze met jou op stap gaan. Schande.

Manta Couba 3/10 en lager

Hier is weinig over te zeggen. Je bent gewoon niet voldoende. Met een adviesprijs van 38 euro verwacht ook niemand iets van je. Anodisatie komt niet voor je in woordenboek (als je niet weet wat dat woord betekent is dit de SLCD voor jou). De ontwerp van je stam is net zo modern als een CRT monitor. Als je echt zo laag gescoord hebt, moet je je afvragen of je wel echt een tradklimmer bent of wil zijn. De klimsport biedt ook heel veel andere opties voor mensen die moeite hebben met techniek (een bouldermat is heel simpel in gebruik!)