ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » IV

Indoor Voorklimcursus

Doelgroep

Je klimt al een tijdje, kan zonder veel moeite 5c topropen, en je bent gemotiveerd om zelfstandig te leren voorklimmen. Het succesvol afronden van deze cursus (of een soortgelijke cursus elders) is een ingangseis om de cursus outdoor voorklimmen te kunnen volgen.

Ingangseisen

Beginnerscursus hebben gevolgd of over vergelijkbare ervaring beschikken. Indoor een 5c kunnen topropen.

Inhoud

De cursus bestaat uit vijf doordeweekse avonden. Stap voor stap leer je setjes te clippen, voorklimvallen te controleren en voetfouten te vermijden. Ook leer je beter een voorklimmer te zekeren en wordt aandacht besteed aan de mentale factoren van voorklimmen.
Naast het aanleren van de benodigde technieken wordt vooral aandacht aan het klimmen zelf besteed. Het soepel klimmen van ten minste 5c is daarom een must.
De cursus wordt afgesloten met een examen dat bij goed gevolg recht geeft op het pasje Indoor Voorklimmen

Tijdstip

De ASAC heeft het afgelopen jaar geen IV cursus gegeven en er moet nog bepaald worden of dit in de toekomst nog gaat gebeuren. Kijk vooral naar het aanbod van het USC en andere klimhallen voor deze cursus.

Materiaal

Bij de voorklimcursus zijn een gordel, zekerapparaat (een tuber met ribbels: ATC-XP, ATC-guide, Reverso 2 of Reverso 3) en klimschoentjes noodzakelijk. Setjes zijn nog niet nodig (wel gewenst). Pen en papier kunnen bruikbaar zijn.

Kosten

De prijs van de cursus is ongeveer 27,50 euro. Hiervoor krijg je 4 lessen en een examen incl. USC entree.

Eerst volgende startdata

Dit jaar geeft de ASAC geen IV cursus. Doe mee met een USC cursus, dan kan je daarna aansluiten bij de ASAC OVS-avonden!

Inschrijving