ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Lid worden

Lijkt ASAC jou wat? Word dan lid!

De ASAC heeft twee inschrijfweken per jaar; één in september en één in februari. In september kan iedereen lid worden, in februari alleen zij die al een IT-cursus gevolgd hebben. Per inschrijfweek zijn er twee inschrijfavonden. Je moet bij één van deze twee avonden aanwezig zijn om lid te kunnen worden van de ASAC. Vanwege het grote aantal mensen dat zich aanmeldt, garandeert inschrijving niet dat je aspirant lid kunt worden.

Dus je kunt je komend februari alleen inschrijven als je al een IT-cursus hebt gevolgd.

In februari 2019 zijn dit de inschrijfavonden:
  • Woensdag 6 februari: USC, café de Oerknal   20:00 – 22:00
  • Vrijdag 8 februari: Klimmuur Centraal   20:00 – 22:00

De Retroperiode

De beginnersperiode, genaamd de retroperiode, bestaat uit zes weken. Tijdens deze weken ben je aspirant lid en word je onder begeleiding van mentoren wegwijs gemaakt in de ASAC. De activiteiten die je kunt verwachten zijn:

  • Informatieavond over de ASAC
  • Klimmen op de vaste klimavonden van de ASAC
  • Borrelen met ASAC’ers
  • Spelletjesavond
  • Andere leuke en gezellige activiteiten
  • Een beginnersweekend naar de echte rotsen van België of Duitsland. Inclusief kamperen,TAART, kampvuur, en ’s ochtends koffie en eitjes voor het echte ASAC-gevoel.
Op al deze evenementen kun je een overvloed aan gezelligheid, biertjes en taart verwachten. 

De ASAC heeft de eer om in een stad te klimmen met de meeste klim- en boulderhallen van Nederland. De diversiteit van de klimhallen houdt het klimmen uitdagend en vernieuwend. Tijdens de RETRO-periode zullen jullie de meeste klimhallen leren kennen. 

Beginnerscursus (van belang als je lid wordt in september)

In September organiseren wij een beginnerscursus. Deze cursus is verplicht voor onervaren klimmers die nog geen klimvaardigheidsbewijs (Indoor Toprope) bezitten. In september 2018 zal deze cursus hoogstwaarschijnlijk op vrijdagavonden van 20:00 tot 22:00 plaatsvinden. Dit betekent dus ook dat je je als onervaren klimmer helaas niet kunt aanmelden voor de ASAC in februari. Wel kun je een cursus volgen bij een van de vele klimhallen in Amsterdam, zoals bij het USC of Klimmuur Centraal, voor je je in februari aanmeldt bij de ASAC.

Woensdag 6 september vindt er een Outdoor Voorklimmen Singlepitch (OVS) oefenavond plaats. Kun je al binnen voorklimmen en wil je graag meedoen, vraag dan bij de eerste inschrijfavond om informatie, of mail opleiding@asac.nl om je aan te melden.

Praktische informatie

Het entreegeld voor de ASAC is eenmalig de 50 euro. Dit dien je op de inschrijfavond per iDEAL te betalen. Hiermee kan je gratis meedoen aan alle activiteiten van de RETRO-periode, behalve het beginnersweekend (± 40 euro, dit is inclusief vervoer, eten en drinken) en eventueel de kosten voor een beginnerscursus (± 30 euro). Voorwaardelijk leden kunnen op ieder ogenblik tijdens de beginnersperiode aangeven geen lid te willen worden van de ASAC. De verplichting tot betaling van het entreegeld vervalt hiermee niet, behalve als ze zich uitschrijven voor de aanvang van de informatieavond.
Na het RETRO-beginnersweekend zal het ASAC-lidmaatschap officieel worden toegekend. De kosten van het ASAC lidmaatschap bedragen 31 euro contributie per jaar. Hiervoor krijg je korting bij klimhallen, korting bij outdoor- en klimwinkels, een weekmail, het clubblad, mooie activiteiten, toegang tot cursussen, weekenden, gezelligheid, klimpartners en nog veel meer bergsportplezier!

   

BBB (Boulder Beer BBQ) is standaard tijdens de Retro periode                               Gezelligheid tijdens het ontbijt op het Retro-klimweekend