ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Weekendreglement

Weekendregelement

 1. Je kunt je inschrijving tot 7 dagen voor de start van het weekend annuleren. Als je na deze datum annuleert zal je moeten betalen. Bij 7 t/m 3 dagen (afzeggen op za, zo, ma, di, woe bij een regulier weekend) van te voren betaal je 20 euro. Als je 1 of 2 dagen (do, vrij bij een regulier weekend) van te voren afzegt dan betaal je de volledige weekendprijs.
 2. Ieder weekend heeft de vrijwillige bijdrage nodig van kliminstructeurs. Deze kliminstructeurs kunnen gratis mee bij het weekend. Instructeurs in opleiding betalen wel voor het weekend, maar een gereduceerd tarief.
 3. Ondanks dat we als asac onze uiterste best doen dusdanig te organiseren dat iedereen mee kan, garandeert de inschrijving op de website niet dat je ook daadwerkelijk mee kan op het weekend. De selectie wie er wel/niet mee kunnen bij een weekend gebeurt niet op basis van datum van inschrijving, hier komen verschillende dingen bij kijken (handtekening halen, zelfstandige klimmer, auto, tent, etcetera).
 4. Aan het einde van de deadline (gewoonlijk 7 dagen van tevoren) word je geïnformeerd of de status van je opgave.
 5. Als je opgave status “spare list” is, kun je er vanuit gaan dat je niet mee kunt op het weekend. Desondanks zullen we proberen nog wat te regelen. Als je op de “spare list” bent geplaatst en we krijgen het voor elkaar om iets voor je te regelen, hoor je minimaal 2 dagen voor de start van het weekend of je definitief mee kunt of niet. Als je definitief niet mee kunt zijn de artikelen niet voor je van toepassing. Als je wel wordt ingedeeld en toezegt mee te gaan zijn de artikelen wel van toepassing en geldt bij afzegging artikel 1.
 6. Als gevolg van externe factoren (bijv. slecht weer, zieke instructeur, etc.) kan een weekend tot de dag voor vertrek worden geannuleerd. In dit geval worden alle deelnemers geïnformeerd over het hoe en waarom.
 7. Als een weekend wordt geannuleerd worden de kosten die asac heeft gemaakt voor het weekend (voor klimkaarten e.d.) verdeeld over alle deelnemers.
 8. Verzekering: Behalve voor de introweekenden regelt asac GEEN verzekering voor de deelnemers. Een verzekering is echter wel verplicht om mee te kunnen bij een ASAC weekend. Heb je geen verzekering, dan kan je dus ook niet mee op ASAC weekenden. Verzeker je ervan dat sportklimmen, buiten klimmen en een eventuele redding van klimgebieden of moeilijk bereikbare gebieden zijn gedekt.
 9. Een klimjaarkaart is verplicht wanneer het klimweekend in België plaatsvindt.
 10. Auto’s die worden meegenomen bij een klimweekend gaan mee op eigen risico. Eventuele schade aan de auto wordt niet vergoed door de ASAC. De kilometervergoeding is 0,19euro per kilometer.
 11. De WeCo besluit samen met de hoofdverantwoordelijke SKI of het weekend wel/niet doorgaat (bij bijvoorbeeld een wisselvallige weersverwachting). Het afzeggen voor het weekend door het oneens zijn met deze beslissing wordt behandelt als regulier afzegging zoals genoemd in punt 1.