ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » OVS

Outdoor Voorklimmen Singlepitch (OVS)

 

Doelgroep

Je hebt enige voor- en buitenklimervaring en wilt zelfstandig buiten enkele touwlengtes gaan klimmen. Je bent gemotiveerd om van alles te leren over veiligheid en technieken die hierbij komen kijken om in een singlepitch gebied buiten te klimmen.

Ingangseisen

  • Indoor Voorklimcursus hebben gevolgd of over aantoonbare vergelijkbare ervaring beschikken
  • Indoor soepel een 5C kunnen topropen

Het is aan te raden om na je IV cursus zelfstandig ervaring op te doen met indoor voorklimmen en je hierbij comfortabel te voelen.

Inhoud

De vaardigheden die worden aangeleerd zijn:

  • Veilig buiten klimmen (setjes klippen, route zoeken, partnercheck etc.)
  • Ombouwen (2 methoden)
  • Abseilen
  • Het inrichten van een toprope

De ASAC een OV Singlepitch syllabus met alle theorie gemaakt, die je kunt gebruiken ter voorbereiding.

Het examen wordt afgenomen in de rots en kan tijdens elk regulier weekend worden afgenomen, afhankelijk van de beschikbaarheid van instructeurs. Na het behalen van het examen krijgt de deelnemer de status OV singlepitch en mag met de ASAC als zelfstandig klimmer mee naar gebieden die goed behaakt zijn en waar singlepitch geklommen kan worden.

Vorm van de cursus

Sinds 2022 zijn er twee soorten cursussen waarop je je OVS kan halen, via 1 à 2 oefenavonden en dan op weekenden verder oefenen. Of de vaste cursus waarop je 1 cursusavond doet met aansluitend twee weekenden volledig gericht op OVS technieken. De data en informatie van de oefenavonden 2023 najaar vind je op onderstaande link.

OVS via oefenavond

OVS via vaste cursus