ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Bestuur

92ste bestuur: Eén steen maakt nog geen berg

Het bestuur van de Amsterdamse Studenten Alpen Club ontfermt zich over alle bestuurlijke taken van de ASAC en doet hetgeen nodig is de doelstelling van de ASAC te bereiken: “het doen beoefenen en bevorderen van de bergsport in de ruimste zin des woords”. Zo stuurt het bestuur o.a. commissies aan, organiseert activiteiten, onderhoudt interne en externe contacten met verenigingen en instanties en draagt zorg voor de materialen die nodig zijn. Daarnaast is het bestuur druk bezig met het aansturen van het organiseren van klimweekenden.

Heb je vragen aan het bestuur? Stuur een mailtje!

 

Voorzitter

Koen Greuell
voorzitter@asac.nl
+316 23 60 89 63

Hallo, ik ben Koen, de Voorzitter, de meister himself!
Ik ben dol op alles wat met bergsport heeft te maken: sportklimmen, multipitchen, canyoning en alpineren. Ik doe het allemaal met de grootste sjeu en het liefst ook nog met een vet randje humor. Omdat ik het leuk vind de bergsport te combineren met ludieke acties, was mijn toetreding tot de Move commissie en later de Activiteiten commissie dan ook een logische stap. Komend jaar zal ik me (met mijn humor) echter inzetten als de voorzitter van de ASAC. Mijn hoofdtaak is om de rest van het bestuur in het gareel te houden, te zorgen dat achter de schermen alles soepeltjes verloopt en de contacten met andere SACs en klimhallen te onderhouden. Het gaat een topjaar worden! 

 

Vicevoorzitter

Louis Besseling
vicevoorzitter@asac.nl
+316 37 00 47 29

Hoi daar, ik ben Louis!
Toen ik twee jaar geleden bij de ASAC kwam, was ik al een fanatiek hardloper, gedreven student rechten en relaxte basgitarist. Bij de ASAC werd ik gelijk een actieve klimmer en voor de eerste zomer schreef ik me meteen in voor C1. Die poging tot de instap in het alpinisme eindigde echter toen bleek dat een e-mail van North-West University nooit was aangekomen en ik dus de zomer doorbracht in de collegebanken van Zuid Afrika.
Toen ik in januari terugkwam, ben ik de NSK commissie ingegaan en heb, hoewel ik het erg druk had met op en neer rennen tijdens het evenement, daar erg van genoten. Vrijwel direct daarna vloog een tas tussen mijn spaken en brak mijn sleutelbeen, waardoor me lange tijd het sporten ontzegd werd. Jammer dat het gebeurde, maar qua timing was het perfect: Ik was twee maanden later weer op de been en kon die zomer wel C1 doen. Nu heb ik de voorvork van m’n fiets weer teruggebogen en kan ik weer door de stad racen om vol enthousiasme mijn functie als Vicevoorzitter van de ASAC uit te voeren! 

 

Penningmeester

Ivo Goede
penningmeester@asac.nl
+316 30 14 17 17

Ich bin der Ivo ja!
Misschien kennen jullie mij al als die chille lange dude in het bestuur- of jullie kennen mij van een van mijn avontuurlijke treks. Naar Tanzania, Schotland of de Calanques, naar België, Berlijn en Brno. Misschien kennen jullie mij alleen van intense mailtjes over achterstallige betalingen, of juist van die gezellige avonden waar ik je heb laten lachen. Ik weet niet of ik mij toen ik anderhalf jaar geleden lid ben geworden al als toekomstig bestuurslid zag, maar het klimmen en de ASAC zijn ondertussen zo een groot deel van mijn leven geworden dat het een perfect fit is. Ik geniet in volle teugen en ga bij zo veel mogelijk klimweekenden mee; mijn bewustzijn ademt in de nabijheid van rotsen. Mijn taak in het bestuur is voor mij een interessante nieuwe uitdaging. Financiën zijn in feite net als bergen- je moet je er stapje voor stapje aan wagen, pas voor pas, opdat de immensheid van de taak die voor je ligt pas opvalt wanneer je het leeuwendeel al hebt gehaald.
Op een prachtig clubjaar!

 

Secretaris

Victor Gladys
secretaris@asac.nl
+316 16 43 30 40

EHLO, ik ben Victor!
Ik ben sinds lange tijd een gedreven klimmer, boulderaar, scienceparker en saunaganger. Men kan mij herkennen aan mijn warrige bos haar alsmede mijn blote voeten die slechts minimaal bedekt worden door het dunne leer van mijn birkenstocks. Om te compenseren voor mijn altijd koude voeten is de kans dan ook groot dat men mij tegen zal komen in de sauna van het USC.
Ik ben sinds een jaar of vier beta-student aan de UvA. Op Science Park houd ik mij vooral bezig met International Technology. Of nee, Indoor Toprope toch? Nou ja, in ieder geval iets met IT. Naast mijn studie blijft er gelukkig genoeg tijd over om te genieten van de mooiste sport op aarde; klimmen! Vanzelfsprekend heb ook ik mijn plaats gevonden als ASAC-lid. Na verscheidene keren deel te hebben uitgemaakt van commissies is het dit jaar tijd voor een nog grotere toewijding. Sinds 1 oktober 2017 ben ik niet meer Victor Gladys, maar Victor Gladijs, Secretaris der Amsterdamse Studenten Alpen Club!

 

 

WeCo

Clara Tump
weekend@asac.nl
+316 33 10 93 89

Hallo iedereen, ik ben Clara, de WeCo van dit jaar. Ik hou van multipitchen, intelligente computers maken en avonturen. Ik ben twee jaar geleden lid geworden van de ASAC. Ik ben toen meteen in de move commissie gegaan en het jaar daarop heb ik meegeholpen het NSK te organiseren. Mede hierdoor heb ik gemerkt hoe leuk ik het vind om samen met anderen iets te organiseren en alle problemen die spontaan ontstaan op te lossen. In deze twee jaar heb ik natuurlijk heel veel geleerd en ik vind het superleuk om al mijn gewonnen kennis door te geven aan zoveel mogelijk mensen. Daarom geef ik dit jaar klimles aan kinderen bij klimmuur centraal en probeer ik als WeCo zoveel mogelijk mensen aan hun buitenklimervaring te helpen. Ik ga dit jaar mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat alle klimweekenden doorgaan. Bovendien heb ik een paar extra klimweekenden toegevoegd. Ik hoop dus dat iedereen dit jaar genoeg tijd kan maken om op veel weekenden mee te gaan!


 

PeRCo

Janna Wilhelmsen
prcommissaris@asac.nl
+316 12 13 77 48

Hoi, ik ben Janna. Jullie PR commissaris dit voor dit jaar. Jullie kennen mij misschien als het meisje dat jullie het lekkerste ijs van Amsterdam verkoopt, maar zoals schijn bedriegt zijn er nog veel andere kanten aan mij. Zo draag ik de ASAC al lange tijd een warm hart toe. Vorig jaar met mijn inzet voor de move commissie en dit jaar dus als bestuurslid. Ik vind het heel leuk om af en toe te boulderen met mijn vriendinnen en ik vind klimmen in de klimhal ook gaaf. Maar ik hoef niet de mount everest op, maar Half-Dome wel, misschien, ooit.. 

 

 

 

MatCo

Jana de Vries
materiaal@asac.nl
+316 41 03 24 79

Hoi, ik ben Jana! Ik heb dit jaar de taak van MatCo op me genomen. Drie jaar geleden ben ik begonnen met klimmen, mijn eerste buitenklimervaring was met de ASAC in Freyr. Ik heb hele goede herinneringen aan dat weekend: multipitchen en het klassieke Zeepbakje op zondagmiddag. Nu, een paar jaar later, ben ik veel weekenden en vakantieweken in de rotsen te vinden en is het grootste deel van mijn verjaardagscadeaus klimmateriaal. Mijn favoriete ASAC-items zijn de touwen: als ze hangen te drogen na een weekend maakt dat het materiaalhok supergezellig. Ik heb heel veel liefde voor mooi klimmateriaal. Mijn doel dit jaar is om de hele ASAC bewust te maken van de verzameling mooie spullen die we bij de ASAC hebben en om zo zoveel mogelijk materiaalliefde onder de ASAC te verspreiden!