ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Bestuur

96ste bestuur: Slecht gaan is ook gaan!

Het bestuur van de Amsterdamse Studenten Alpen Club ontfermt zich over alle bestuurlijke taken van de ASAC en doet hetgeen nodig is de doelstelling van de ASAC te bereiken: “het doen beoefenen en bevorderen van de bergsport in de ruimste zin des woords”. Zo stuurt het bestuur o.a. commissies aan, organiseert activiteiten, onderhoudt interne en externe contacten met verenigingen en instanties en draagt zorg voor de materialen die nodig zijn. Daarnaast is het bestuur druk bezig met het aansturen van het organiseren van klimweekenden.

Heb je vragen aan het bestuur? Stuur een mailtje naar ons persoonlijk (zie persoonlijke mails bij voorstelstukjes) of naar ons allemaal (bestuur@asac.nl)!

Voorzitter

Tijmen Menist
voorzitter@asac.nl

Beste ASAC’ers,

Hier ben ik weer!! Opnieuw in de weekmail en opnieuw een bestuursjaar. Ik had gehoopt dat het grootste gedeelte van jullie, mij zouden kennen nadat ik een bestuursjaar had gedaan, maar helaas blijkt vaak genoeg dat dat tegenvalt. Nu heb ik goed nieuws voor degene die mij nog niet (zo goed) kennen. Ik blijf nog een jaartje voorzitter omdat ik geen genoeg kan krijgen van deze geweldige vereniging. Volgend jaar hoop ik veel meer van jullie blije gezichtjes te zien dan afgelopen jaar. Ik heb ontzettend veel zin om de ASAC weer back on track te krijgen en het hele jaar super actief te zijn binnen de interSAC’iale wereld. Lekker losgaan op de dies en lekker klimmen op de prachtigste rotsen. Ook moet ik natuurlijk mijn prachtige corona coupe showen aan jan en alleman. Als je
iemand enthousiast ziet jongleren met fruit of andere objecten, spreek me dan vooral aan!

Liefs,

Tijmen

Vicevoorzitter

Amber Cok
vicevoorzitter@asac.nl

Hoi lieve leden van de ASAC!

Ik ben Amber en aankomend jaar word ik jullie nieuwe vice-voorzitter!

Ongeveer vier jaar geleden werd ik lid van ASAC. En alhoewel ik grote groepen mensen heel eng vind, voelde ik me bij de ASAC wel meteen op mijn gemak. Het is een gezellige vereniging vol met lieve en avontuurlijke mensen. Ondanks dat ik een beetje verlegen ben word ik heel erg blij van het ontmoeten van nieuwe mensen. Het geeft me veel energie en daarom zullen sommige mensen mij wel herkennen als een enthousiast en energiek persoon.

Naast klimmen houd ik ook veel van fiets-kampeer vakanties, ben ik gek op honden en probeer ik graag zo nu en dan een nieuwe hobby uit. Een nieuwe bezigheid die ik nu heb is bijvoorbeeld gitaar leren spelen. Gelukkig blijf ik ondanks alle nieuwe sporten die ik uitprobeer, klimmen de leukste sport vinden!

Ik sta te popelen om jullie te zien bij onze klimactiviteiten en feestjes!

Groetjes,
Amber.

Secretaris

Rachel Kiks
secretaris@asac.nl

Hoi allemaal!

Ik ben Rachel (voor degenen die zich afvragen hoe je dit uitspreekt: net als hagel, maar dan met een r) en ik word jullie nieuwe secretaris. 😀

Veel van jullie zullen mij nog niet kennen, omdat ik pas 1 jaar lid ben bij de ASAC. Ik heb er super veel zin in om jullie te leren kennen en veel leuke bergdingen te doen met veel taart (bananenbrood is mijn favoriet). Naast klimmen vind ik trail runnen heel erg leuk, mountainbike ik af en toe en sta ik het liefst op ski’s, zowel om les te geven in Oostenrijk als om ’s ochtends vroeg een coole tour te maken voordat de liften open gaan. Daarnaast houd ik van planten, en pindakaas! Mijn levensmotto is dan ook: “Een dag zonder pindakaas is gewoon geen leuke dag”. Ik kijk uit naar komend jaar, naar alle weekmails en wist-je-datjes, naar alle bergavonturen en patatjes (want dat rijmt). See youuuu!

Liefs,
Rachel Kiks

Penningmeester

Jorrit Kroes
penningmeester@asac.nl

Hoi klimmers, taartenbakkers en buitenmensen,

Ik ben Jorrit, een KI/Filosofie student uit het hoge noorden van Nederland. Misschien heb je me al zien spelen en zingen bij de ASAC band op het laatste gala (als je niet te druk was met dansen). Twee jaar geleden kwam ik in eerste instantie bij de ASAC om andere boulderaars te vinden. Vanwege een flinke dosis hoogtevrees had ik niet zo veel trek in klimmen. Tot mijn eigen verbazing was ik tijdens de RETRO al aan het multi-pitchen. Ik hoop dat we komend jaar weer de bergen in kunnen om samen nog meer grenzen te verleggen!

Behalve klimmen wordt ik enthousiast van zeilen, surfen, schaatsen, waterskiën… eigenlijk alles wat met water te maken heeft.

Ik kijk er heel erg naar uit om mijn uitgebreide excel skills in de praktijk toe te gaan passen als penningmeester en ik hoop op een fantastisch jaar waarin we volop van de vrijheid kunnen genieten.

WeCo

Wouter Rienks
weekend@asac.nl

Hallo ASAC’ers,

Voor degene die mij nog niet kennen: Ik ben Wouter, jullie aanstaande weekend-commissaris. Je kent mij misschien wel als die jongen in het USC die je met liefde een tip geeft hoe je die nieuwe boulder zou kunnen halen, als je armen maar 30 centimeter langer waren. Alhoewel ik inmiddels geen student meer ben, doe ik nog graag alsof dat wel het geval is! Ik ben bijna 2 jaar geleden bij de ASAC gekomen (nog voordat ik voor het eerst aan een klimmuur had gehangen), en ik voelde me meteen op mijn plek. Oorspronkelijk kwam ik alleen voor een IT-cursus, maar ik genoot zo erg van de rest van de ASAC dat ik retromentor werd, en nu dus zelfs bestuur! Ik hoop zodra de grenzen weer opengaan jullie heel veel plezier te kunnen bezorgen met een fantastische serie weekenden.

Groetjes,
Wouter (ik luister ook naar Wo(a)ter, Wutru, W-man).

MatCo

Tulipan Etterer
materiaal@asac.nl

Hello, wonderful ASAC members!

Most of you won’t know me but probably have seen or heard me at USC climbing wall. I’m the red head that likes falling, screaming or grunting and mostly a combination of those. My name is Tulipan. I joined a little over two years ago, cause I missed the community of people that are fanatic and obsessed with one sport. So here I am taking it to the next level by becoming a board member. I’m also the oldest and wisest of them all. (don’t tell them I said that!!) So of course I’ll be taking the role of MatCo and I can’t wait to make sure everything is safe, organised, clean and nag you if you don’t return what you borrowed or leave a mess behind! 😉
Hope to see you in the halls or hopefully on the weekend outings. 

Yours truly,
Tulipan / Tuli

PS: Ik spreek ook gewoon Nederlands hoor, maar ik dacht, eh laat ik iedereen erbij betrekken. 

PerCo

Nina Stolk
prcommissaris@asac.nl

Hoi allemaal,

Ik ben Nina, en met mijn eigen retroperiode nog vers in het geheugen, zal ik deze komend jaar gaan organiseren als jullie aanstaande PeRCo! Ondanks Corona is de ASAC erin geslaagd mij binnen een jaar een heel grote liefde voor klimmen bij te brengen, die ik op mijn beurt graag zal overdragen op de nieuwe leden! Naast klimmen hou ik van tekenen, kamperen/wandelen/buiten zijn en stukjes schrijven over onbelangrijke dingen. Komend bestuursjaar zie ik als het perfecte excuus om nog meer leuke mensen te leren kennen, dus hoop jullie te zien bij de vele fantastische activiteiten die we gaan organiseren. Ik heb er zin in!