ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Welke soort SLCD ben jij?

Results

#1. Welk van de volgende plaatjes bevat een SLCD?

Fout!

Toegegeven, jij hebt deze vraag vast express fout beantwoordt om te kijken wat er zou gebeuren. Iedereen weet dat SLCD staat voor Spring Loaded Camming Device. Jij dacht waarschijnlijk dat die dingen cams heten. Fout! Cams zijn de draaiende bladen. Een grigri heeft ook een cam aan de binnenkant. Dat is ongeveer hetzelfde als een auto ‘wiel’ noemen. Het slaat nergens op en het is verwarrend. Gelukkig is het nooit te laat om te leren. De enige manier om deze wijdverspreide fout nog te corrigeren, is door mensen op een zo irritant mogelijk manier te blijven verbeteren.

 

#2. Wat is de merknaam van deze Black Diamond SLCD? ? Denk aan koning Arthur? Of niet?

Deze spelfout kom ik regelmatig tegen. Bijvoorbeeld in de OVT Syllabus 😉

Ik snap niet zo goed waarom de mensen denken dat Black Diamond hun SLCD naar een kasteel zou vernoemen. Dat heeft weinig met klimmen te maken, of wel? Het is CAMALOT. Als in CAM-A-LOT. Een SLCD die heel veel camt. Cammen is namelijk goed. Een kasteel is fout. Ik zie geen enkele eigenschap die een kasteel met een SLCD deelt. Behalve dan dat jij er waarschijnlijk van beiden geen bezit. Pleb.

#3. Je bent aan het naklimmen en je komt een SLCD tegen die vast zit. Het lijkt erop dat hij door ‘overcamming’ of ‘walking’ vast is komen te zitten. Wat doe je?

#4. Als je niet aan het klimmen bent, wat is dan de beste plek om je SLCD’s te bewaren?

#5. De SLCD heeft zijn unieke werking te danken aan het feit dat de bladen zijn gevormd als een “logaritmische spiraal”. Wat is een logaritmische spiraal?

#6. Hoeveel SLCD’s zijn er nodig om een goede standplaats te bouwen?

#7. Je ben in Ettringen en je wilt graag Laura Stern klimmen. Je schat in dat de route ongeveer 10 meter hoog is en ongeveer net zo breed als je vuist of je hand. Welk materiaal neem je mee?

#8. Enkelassig of Dubbelassig?

#9. Wat doe je als eerste als je een nieuwe SLCD heb aangeschaft?

#10. Wat is objectief gezien de leukste jam?

Finish