ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Pete Whitaker: ‘Desert cracks and solo big walls’

——————————————————————————————————————————————————-

Update: Vul deze inschrijflink in voor zondag 15 mei 12:00!

——————————————————————————————————————————————————-

De ASAC Alpencommissie is erin geslaagd de wereldberoemde spleetklimmer Pete Whitaker te overtuigen een lezing te geven in Amsterdam. Pete werd voor het eerst bekend door de eerstbeklimming van “Century Crack”, een 8C offwidth crack in de Verenigde Staten, samen met Tom Randall. De beklimming van deze route en maandenlange voorbereiding in de houten spleten in hun kelder werden vereeuwigd in de film “Wide Boyz”. Daarnaast klom hij in 2016 als allereerste El Capitan binnen 24 uur, rope-solo, via de route “Free Rider”.

Ook recenter blijft Pete verbazen met nieuwe records en beklimmingen. In Noorwegen beklom hij de Kjerag formatie (800 meter) free solo, hij heeft de derde ascent van “Recovery Drink” (mogelijk de hardste trad route ter wereld) en deze winter kwam de film ‘Bridge Boyz’ uit, over de beklimming van een 800 meter lange horizontale spleet aan de onderkant van een Engelse snelweg.

Over deze avonturen komt Pete vertellen in de Klimmuur Centraal in Amsterdam. Alle liefhebbers zijn welkom, het evenement is gratis en je hoeft je niet op te geven. In de Klimmuur is het mogelijk van tevoren te eten (kom op tijd!) en tijdens en achteraf een biertje te drinken. De klimhal is goed bereikbaar van Centraal Station en op de fiets, maar heeft geen parkeergelegenheid voor de auto. Voor vragen kan je contact opnemen met alpen@asac.nl

Hieronder nog wat extra filmpjes om in de sfeer te komen: