ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » ASAC alpenweek 2019

Alpentopo 2019 Courmayeur

Mani_Nude_2_scans

ASAC Alpenweek

Praktische informatie

Camping Aiguille Noire

11013 Courmayeur,

Valle d’Aosta, Italië

www.aiguillenoire.com

+39 347 5477941

We kamperen op een speciaal voor ons gereserveerd veld op camping Aiguille Noire in Val Veny bij Courmayeur. Je hoeft zelf niet meer te reserveren, dus in principe heb je dit telefoonnummer niet nodig. Bij aankomst moet je je wel aanmelden bij de receptie met je ID-kaart, en als je de camping voor meerdere dagen verlaat kun je je ook weer afmelden. Iedereen rekent afzonderlijk af.

Courmayeur is een Alpendorp aan de voet van de indrukwekkende en wilde zuidkant van het Mont-Blanc Massief. Zowel in de zomer als in de winter een paradijs voor de bergsporter die van iets meer avontuur houdt. Er is vanalles te doen, maar het is er veel minder druk en georganiseerd dan aan de kant van Chamonix. De alpiene tochten worden over het algemeen als wat minder toegankelijk beschouwd, maar ook voor de beginnende alpinist zijn er mooie toeren te maken.  In de zijdalen Val Veny (links; daar ligt onze camping) en Val Ferret (rechts) kun je werkelijk vanalles kunt: van behaakt multipitchen tot wandelen, van boulderen tot alpiene touren, zowel over sneeuw als over indrukwekkende rotsgraten. Vanaf de camping zijn een aantal hutten te voet bereikbaar, (eventueel door een klein stukje mee te liften met andere klimmers).

In Courmayeur:

  • Voor boodschappen kun je terugrijden naar Courmayeur; dan passeer je ook een grotere supermarkt (in Courmayeur is een goeie Spar)
  • Er zijn veel winkels met outdoor- en klimmateriaal, topo’s en kaarten
  • Bij het gidsenbureau kun je informeren naar de condities en naar het weer; je kunt ook de hut bellen om te vragen naar de condities van je route.

Op de camping:

  • Is een klein winkeltje met levensmiddelen, wat groente, etc.
  • Is een goeie pizzeria en een restaurant
  • En een sauna!!!!!