ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Berichten Februari

Agenda

Woensdag 5 februari en Vrijdag 7 februari – Inschrijfavonden in de Oerknal respectievelijk Centraal. (Op woensdag kan je ook je merch ophalen:) )
Woensdag 12 februari – Alpenco geeft voorlichting over het NSAC zomerprogramma vanaf 21:30 in de Oerknal.
Zaterdag 15 februari – Retro Klim- & Boulderdag USC, van 13:00-16:00. Je kan dan ook je merch nog ophalen.
Vrijdag 21 februari – Night of the Petzl @ Centraal.
Donderdag 20 februari – Retro schaatsen bij de Jaap Edenbaan. Schrijf je in! In eerdere promotie staat 27 februari, dit is dus veranderd.
Zondag 23 februari – Sportco Acrobatiek Workshop
Vrijdag 28 februari – Yeti Dies
Zaterdag 29 februari – GSAC Dies
Zondag 1 maart – BBB
Donderdag 5 maart – Katmandu Kortingsavond en daarna Matco Movies Night in Mountain Network
Vrijdag 6 maart – LSAC Dies. Support de heropgestarte LSAC!
7-8 maart – Retroweekend
Dinsdag 10 maart – Lezing door Mark Sedon, ervaren tourskiër.
Zaterdag 14 maart – Boulderavond in het LAB. Zie hieronder voor meer info!
Zaterdag 14 maart – Nijsac Dies
Vrijdag 20 maart – WSAC Ibex Dies
Zaterdag 21 maart – NSAC ZP Kick-offdag
Vrijdag 27 maart – Retro afsluitingsborrel
Zaterdag 28 maart – ASAC DIES

Lezing Mark Sedon

Ski Touring with Penguins, Snow Leopards and Kiwis by Mark Sedon.
Come and see a slide show from one of New Zealand’s most prolific ski tourers. From ski touring in his backyard of NZ’s Southern Alps, to many winters skiing in remote Kashmir in Northern India, then on to ski touring and kite skiing in Antarctica…. Mark is a skier and a well-respected professional ski guide. He is a humble character with a calm nature and a passion for powder snow.

During his adventure filled career Mark has accumulated an eclectic logbook of achievements and expeditions. An example is he was the first person to climb and ski all 18 mountains over 2,500m in the Queenstown Lakes District of NZ which included several first ski descents. Mark has also enjoyed 12 ski touring and climbing expeditions to Antarctica and captured his most recent expedition to climb The Spectre mountain in an epic 55 day, 2,000km kite ski and climbing trip to the Gothic Range of the Transantarctic Mountains.

Mark lives in Lake Hawea, near Wanaka in the South Island of New Zealand. In his spare time you will find him climbing the hills to paraglide home, kitesurfing, on his bike or taking photos, filming or writing to capture this adventurous lifestyle.

Come see a colourful 1hr show of ski touring with penguins, snow Leopards and kiwis…

Bericht van de Alpenco

Het is nog koud, maar velen zijn al zomerplannen aan het smeden! Raak jij helemaal in de war van nóg een letter-cijfer graderingssysteem die bijhoudt hoe stoer je bent als klimmer? Ben je bang dat de C1 je veel te duur wordt of je er niet goed genoeg voor bent? Of ben je gewoon benieuwd naar wat er eigenlijk allemaal voor leuks te doen is in de bergen?

De alpenco houdt woensdag 12 februarieen voorlichtingsavond voor JOU! Fervent cursusganger Koen en een nader te benoemen mystery cursist komen op deze avond vertellen over hun ervaringen met de NSAC cursussen. Daarnaast zorgen we dat er genoeg mensen aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden.

Kom op 12 februari gezellig na het klimmmen langs in de Oerknal voor een biertje en een goed verhaal!

Bericht van de ZP-commissie

Die onvergetelijke zonopkomst en dat gevoel wanneer je op de top aankomt zijn met niets te vergelijken. Je vergeet helemaal dat je om half vijf bent opgestaan en je benen moe zijn. De NSAC organiseert ook dit jaar weer verschillende cursussen waar deze gedachtes zeker door je hoofd zullen gaan.

De eerste stapjes met stijgijzers en pikkel of heb je al meer ervaring en wil je graag verder leren? Er zijn cursussen voor ieder niveau! De inschrijvingen voor het zomerprogramma zijn open. Kijk op de website voor meer informatie: https://nsac.alpenclub.nl/zp/
 

Verder zijn de voorbereidingen voor de kick-off dag van 21 maart ook al volop bezig. We zijn daarvoor op zoek naar leden die willen helpen tijdens deze dag. We zijn op zoek naar mensen die al eens een cursus gedaan en en graag begeleider van een groepje zijn tijdens de kick-off dag. Daarnaast hebben we ook de hulp van instructeurs nodig om de verschillende handelingen en technieken te checken. Zin om te helpen op 21 maart? Stuur Karlijn dan een berichtje!

Yeti Dies

Vrijdag 28 februari is het zover, Yeti’s: *Dies on (N)ICE!* 

 Op deze geweldige avond gaan we trampolinespringen in een gigantisch trampolinepark van 3000 m2, eersteklas dineren met een driegangendiner bij Sijgje en natuurlijk onze koppen eraf schroeven op Virgiel met ONBEPERKT drank! Kortom, waar wacht je nog op? Schrijf je zo snel mogelijk in!

GSAC Dies

Op 29 februari viert de GSAC haar 74e Dies! Het thema van dit jaar is ~ DIESTRUCTION ~. Ook dit jaar hebben we voor jullie activiteiten op het programma staan; rum thee drinken op de Martinitoren (gelimiteerd aantal plekken), samen eten en drinken en vervolgens; het feest! Zorg dat je erbij bent! 

Het programma ziet er als volgt uit:
17:00 – 18:00 Martinitoren
19:00 – 21:00 Diner
21:00 – 04:00 Feest

Op de zaterdag 29 februari zal ook de tweede interSACiale klimdag plaatsvinden. Vanaf 14:00 (of eerder, als je daar zin in hebt) kunnen alle SACcers ook terecht bij klimcentrum Bjoeks (wel tegen normale prijzen). Er is dan voldoende tijd om een paar uur te klimmen voor het Dies programma begint. 

Zaterdagavond ASAC LABavond!

De ASAC heeft er een nieuwe klimavond bij: de LABavond! Vanaf nu kun je elke zaterdagavond met speciale ASAC-korting boulderen bij het LAB vanaf 18:00: in plaats van 9,25 euro (studentenkorting) kost een avondje boulderen op zaterdag bij het LAB nu 8,50 voor ASACers (zelfde prijs als bij klimmuur Centraal).

Hiervoor moet je wel een klimmuur-pasje hebben, dit kost eenmalig 5 euro en daarna krijg je er ook 10% korting mee op de horeca. Het LAB wil graag dat ik hierbij vermeld dat je niet je eigen eten mag meenemen naar het LAB.

Zoals dat gaat bij alle klimhallen waar we speciale ASAC-korting krijgen, zal er ook tijdens de retro een speciale LAB boulderavond zijn, en wel op 14 maart. Mocht je nog niet in het LAB geweest zijn, dan is dit het perfecte moment om deze fantastische boulderhal uit te proberen, en anders is het een gezellige gelegenheid om met oude en nieuwe ASACers lekker te boulderen!

Hierbij ter inspiratie nog wat foto’s van de ASAC open boulder in het LAB in november.

Aankomende retroactiviteit in Februari

Lieve ASACers,

Het is zover: de Retro van Februari is officieel van start! Wij heten alle nieuwe leden welkom bij de ASAC. Hieronder een korte samenvatting van de open activiteiten in Februari georganiseerd voor zowel nieuwe als oude leden. Kom vooral om meer leden van de ASAC te leren kennen! Hieronder een aantal activiteiten komende weken die open zijn voor heel ASAC:

Zaterdag 15 februari is er van 13:00 tot 16:00 Retro USC klimmiddag. Gezellig klimmen in onze oude vertrouwde klimhal

Donderdag 20 februari gaan we schaatsen bij de Jaap Edenbaan tussen 21:00 en 23:00 (om 20:30 verzamelen bij de Oerknal als je met mij wil meefietsen). Neem je schaatsen mee als je ze hebt, anders kunnen ze daar gehuurd worden. Schrijf je in via de pagina (Inschrijf)links!

Vrijdag 21 februari is er de Night of the Petzl in Klimmuur Centraal: vergeet je hoofdlampje niet want we gaan klimmen in het donker! Daarnaast zal er een Bierkrattenstapel-challenge zijn, bouldering with a twist en achteraf lekker borrelen.

Let op: als je nog niet ingeschreven staat bij klimmuur Centraal (er nog nooit geklommen hebt) zorg dan dat je er om 20:00 bent. Centraal heeft het reglement dat ze een kleine zekercheck willen doen voor ze mensen in hun systeem inschrijven, en dit zal tussen 20:00 en 21:00 plaatsvinden. Zonder dit mag je niet zekeren tijdens dit event!

Zondag 1 maart is er de Boulder Beer BBQ: Boulderen en buitenklimmen op de sculpturen van de NKBV en daarna chillen & bbq. Het inschrijfformulier zal binnenkort verschijnen op de pagina (Inschrijf)links!