ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » Berichten Oktober

Aankomende activiteiten

Dinsdag 8 oktober – Spelletjesavond in de Oerknal
Woensdag 9 oktober – Kathmandu kortingsavond (18-20 uur) en Mountain Network Matco Movie Night (20:30-23 uur). Stem op je favo film onder het kopje Matco Movie Moments
15 oktober – Happen en trappen. Inschrijflink & info onder kopje Inschrijflinks
vanaf 15 oktober – Deusa Dummytraining. Zie onder kopje Training.
12-13 oktober en 26-27 oktober – Retroweekenden
30 oktober: RETROHALLOWEENBORREL. 21:30 @ USC
9 november – ASAC Open Boulder. Inschrijven onder Voor leden -> inschrijfllinks
16 november – USAC Dies: 1001 Nachten Van bil op je kameel! Inschrijven onder kopje Inschrijflinks
23 november – NSKB
7 december – TSAC Dies

ASAC Upcoming Events
Vanaf nu hebben we een appgroep waar alleen bestuursleden in kunnen praten, waarin alle aankomende events gepromoot worden. Wil jij op de hoogte blijven? Word lid van de appgroep ASAC Upcoming Events! Je kan de inschrijflink vinden onder het kopje Voor leden -> Inschrijflinks

ASAC Open Boulder
This years ASAC Open Boulder is coming! Are you kind of interested in bouldering? Are you really into bouldering? Do you have a burning passion for bouldering? Then you’re well suited for the ASAC Open Boulder 2019!

Join us for a grand day of fun, exercise, and excitement, as you try your best and cheer on your friends to do the same. Everyone is welcome, no experience needed. So bring your friends, family, and anyone else you can think of to join in on the fun. Sign ups are open already, go on over to asac.nl/openboulder, and we’ll see you there! 

Greetings from The ASAC Open Boulder team

ASAC Bindingsprogramma

De ASAC neemt dit jaar zijn verantwoordelijkheid en gaat helpen in de aanpak van een belangrijk maatschappelijk probleem: In onze samenleving is het heel lastig om te integreren als je hier niemand kent. Asielzoeker die net een tijdelijke verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders) worden niet serieus genomen en niet op een gelijkwaardige manier benaderd. Veel projecten focussen wel op het helpen van statushouders maar niet op het hebben van een tweezijdig gesprek.

Wil je als ASAC’er bijdragen aan de integratie van nieuwe nederlanders? Lijkt het je leuk een keer verder te kijken dan je pitch lang is? Wil je je bewust worden van je eigen onbewuste vooroordelen en in contact komen met mensen van andere culturen? En dit allemaal door te klimmen? Doe dan mee met het ASAC (in)bindingsprogramma!

Het programma zal bestaan uit drie dagen vanaf eind Oktober tot en met de Kerst en wordt samen met Refugee Company georganiseerd. Het bestaat uit twee onderdelen: eerst zullen wij een training volgen bij Refugee Company over het ontdekken van je eigen onbewuste vooroordelen. Als tweede gaan we samen met statushouders klimmen om op gelijke voet elkaar te leren kennen en meer te ontdekken over elkaars cultuur. We sluiten dit af met een borrel!

Wil je meer weten? Lees een interview met de organisator van de training, afgenomen door onze eigen Annebel of spreek één van de leden van de Binco.
https://dezwijger.nl/magazine/de-zwijger-spreekt-met-fares-al-qadi

Ben je geïnteresseerd? Laat je email achter! De link hiervoor kan je vinden onder het kopje Voor Leden -> Inschrijven Evenementen. 

Groetjes,

De Binco (Veerle, Lars, Annebel & Joris)

NSAC winterprogramma
Ja, we zitten nu halverwege de herfst maar om je alvast voor te bereiden op de winter, heb ik een bericht voor jullie namens de NSAC:

Afgelopen winter heeft het NSAC winterprogramma zich neergestreken in het pittoreske dorpje Zaunhof in het Pitztal. Er zijn tourski- en freeridecursussen op verschillende niveaus gegeven, en een aantal mensen hebben ook weer deelgenomen aan de ijsklimcursus vanuit Heiligenblut. Het is ook nog nooit zo druk in het chalet geweest als tijdens het wisselweekend afgelopen jaar, wat uiteraard zorgde voor enorm gezellige avonden. Er is ook weer lekker gekookt door de kookploegen, waarvoor onze eeuwige dank.
We hopen jullie volgend jaar weer te zien in het winterchalet 2020!

Hier kun je meer informatie vinden over de NSAC winterprogramma. 

NSKB
Op zaterdag 23 november staat het Rab NSKB weer op de planning! Dit jaar organiseert de USAC dit en zal het plaatsvinden in boulderhal Sterk. Sinds afgelopen maandag zijn de inschrijvingen geopend en begint de promotie gestaag op gang te komen. 

Meer informatie en de inschrijving is te vinden op www.nskb.alpenclub.nl en uiteraard de Facebook-pagina (https://www.facebook.com/RabNSKB/). 

Bericht van de SSA

De SSA (Stichting Studentensport Amsterdam) is een stichting die de belangen behartigt van de Amsterdamse sportende student en zich inzet voor de Amsterdamse studentensport in de breedste zin van het woord. Zo krijgt de ASAC bijvoorbeeld subsidie van de SSA en organiseert de SSA overkoepelende sporttoernooien en evenementen, zoals het GNSK (zie onder). Als commissie- of bestuurslid van de SSA leer je (leden van) alle sportverenigingen van Amsterdam kennen. Als je geïnteresseerd bent om commissie- of bestuurslid te zijn van de SSA, stuur een mailtje naar bestuur@studentensport.amsterdam

Openstaande vacatures zijn
Secretaris SSA
Als je als bestuurslid kennis wil maken met verschillende verenigingen en sporten binnen Amsterdam, is dit je kans.

Gala Commissie 
Tijdens dit gala worden prijzen voor de beste sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar, meest toegewijd lid en de leukste vereniging van het jaar uitgereikt. Wij zijn op zoek naar drie commissieleden die zich bezig gaan houden met respectievelijk locatie, promo en nominaties.Bata Commissie
De Bata is de Batavierenrace: een gigantische estafetteloop door Nederland in teams met afsluitend een fantastisch feest. Er zijn nog mensen nodig om de 48e editie te organiseren. Meer info kan je vinden op https://www.batavierenrace.nl/

GNSK Commissie
Het GNSK is het Grote Nederlandse Studenten Kampioenschap, een giga toernooi voor allemaal verschillende sportdisciplines. Voor het GNSK zijn we ook op zoek naar een leuke commissie die op zoek gaat naar het team dat Amsterdam gaat vertegenwoordigen.


ASAC Shirts
Ben jij je shirt net als ik kwijt, is hij kapot of wil je er gewoon nog eentje? tot 11 oktober kan jij je nieuwe ASAC-shirt bestellen met de link onder het kopje Inschrijven Evenementen.

Dit shirt kost 7,10 euro. Dit wordt per automatische incasso door Jelle afgeschreven.

LET OP: als je retrolid bent, vul dit formulier niet in, dan krijg je je shirt namelijk helemaal gratis!

Klik hier voor een PAASEI: https://asac.nl/paasei-nummer-10/ en beantwoord de vraag: Hoeveel groene truien zijn er in totaal (eerste batch + tweede batch) besteld door de ASAC?