ASAC

Amsterdamse Studenten Alpen Club » ASAC alpenweek 2023

ASAC Alpenweek 2023

Camping Glacier d’Argentiere

De ASAC Alpenweek vindt dit jaar plaats in de omgeving van Chamonix, het Mekka van Europees Alpinisme. We staan van 22 tot 29 juli op Camping du Glacier d’Argentière.

De ASAC week is een week waarin 50 tot 100 ASAC’ers allemaal op dezelfde plek de bergsport bedrijven. Belangrijk is dat er niks vanuit de ASAC georganiseerd wordt deze week. Je bent zelf verantwoordelijk voor je vervoer, je eten en voor wat je gaat klimmen/wandelen. Het enige wat de ASAC wel regelt is een kampeerveld speciaal voor ASAC’ers (hiervoor moet je wel gewoon zelf betalen bij de receptie). Je hoeft dus voor die specifieke week niet te reserveren, maar als je eerder wilt komen of later weg wilt gaan, zul je zelf met de camping hierover contact moeten opnemen. Er zullen gemeenschappelijke ASAC topo’s op een centrale plek liggen. Ga hier voorzichtig mee om!

Ook dit jaar zal het bestuur weer de jaarlijkse AlpenBBQ verzorgen! Deze vindt plaats op vrijdag 28 juli.

Belangrijk: Er is dit jaar een digitaal tochtenboek, waar je je dagactiviteit in zal moeten schrijven. Dit geldt voor alle activiteiten behalve singlepitchen (wandelen dus ook). ’s Avonds controleert het bestuur dan of iedereen veilig terug is op de camping. Dit tochtenboek is te vinden in de alpenmail en in de whatsappgroep. Geef hierin ook zo snel mogelijk aan vanaf wanneer tot wanneer je op de camping zal zijn.


🏕️ Betaling en registratie doe je zelf bij aankomst bij de receptie. Prijzen zijn te vinden op de website: https://www.campingchamonix.com/en/rates/ De prijs zal per nacht dus ongeveer rond de 11 a 12 euro zijn.
🏕️ Er zal een speciaal ASAC veld zijn. Vanaf 22:00 moet het stil zijn op de hele camping, denk aan je medeklimmers en gedraag je dus netjes 🙂
🏕️De alpentopo: De Alpentopo 2023